NIEUWS
WIE ZIJN WIJ
ONZE AMBITIES
WAT DOEN WIJ
PROJECTEN
VEEL GESTELDE VRAGEN
WORD LID
CONTACT
NIEUWSBRIEF
LEDEN
CERTIFICATEN
SPONSORING
PRIVACYVERKLARING


De Coöperatie Windenergie Waterland (CWW) is eind jaren tachtig van de vorige eeuw ontstaan als initiatief van een groepje mensen dat een concrete bijdrage wilde leveren aan een duurzame toekomst.

Iedereen kan lid worden van de coöperatie en de CWW telt nu ruim 500 leden, vooral in de regio Waterland. Met geld dat deze leden aan de coöperatie hebben geleend in de vorm van leencertificaten, aangevuld met een banklening, hebben we indertijd drie windturbines vlak bij Marken geplaatst.

Deze turbines waren in 2011 technisch afgeschreven en zijn toen vervangen door twee veel grotere molens. Deze molens produceren per jaar genoeg stroom voor drieduizend huishoudens.

De elektriciteit verkopen we aan een energiebedrijf en van de opbrengsten lossen we de leningen af en betalen we rente aan onze leden. Een groot deel van de winst gaat naar de Stichting Duurzaam Waterland die met dit geld talloze projecten subsidieert. Zie hiervoor sdwaterland.nl

Verder heeft de coöperatie een budget waaruit subsidies worden verleend aan maatschappelijke organisaties in Waterland en Edam-Volendam.

De CWW wordt gedragen door vrijwilligers en heeft een gekozen (onbezoldigd) bestuur. Minimaal een keer per jaar houdt de coöperatie een algemene ledenvergadering. Hier kunnen leden stemmen over de koers van de coöperatie, de samenstelling van het bestuur en de hoogte van de rente die uitgekeerd wordt op de leningen. Verder ontvangen de leden enkele malen per jaar een nieuwsbrief waarin zij op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen de vereniging.

`afbeelding`
Foto`s
 
Onze geschiedenis
 
`afbeelding`
Lees de laatste nieuwsbrief