NIEUWS
PRODUCTIE
WIE ZIJN WIJ
WAT DOEN WIJ
PROJECTEN
VEEL GESTELDE VRAGEN
WORD LID
CONTACT
NIEUWSBRIEF
LEDEN
CERTIFICATEN
SPONSORING
PRIVACYVERKLARING


De Coöperatie Windenergie Waterland (CWW) is eind jaren tachtig van de vorige eeuw ontstaan als initiatief van een groepje mensen dat een concrete bijdrage wilde leveren aan een duurzame toekomst. Iedereen kan lid worden van de coöperatie en de CWW telt nu ruim 500 leden, vooral in de regio Waterland. Met geld dat deze leden aan de coöperatie hebben geleend, aangevuld met een banklening, hebben we drie windturbines vlak bij Marken geplaatst. Deze turbines waren in 2011 technisch afgeschreven en zijn toen vervangen door twee veel grotere molens.

De stroom die de molens opwekken, verkopen we en van de opbrengsten lossen we de leningen af en betalen we rente aan onze leden. Verder gaat een groot deel van de winst naar de Stichting Duurzaam Waterland die met dit geld talloze projecten subsidieert. Zie hiervoor sdwaterland.nl

In 2013 bedroeg de rente 7,5 procent. De molens wekken het jaargebruik van ca. 3000 huishoudens op.

De CWW heeft een gekozen bestuur. Minimaal een keer per jaar houdt de coöperatie een algemene ledenvergadering. Hier kunnen leden stemmen over de koers van de coöperatie, de samenstelling van het bestuur en de hoogte van de rente die uitgekeerd wordt op de leningen. Verder ontvangen de leden enkele malen per jaar een nieuwsbrief waarin zij op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen binnen de vereniging.


Meer informatie over windenergie in uw gemeente? Klik dan hier!
`afbeelding`
Foto`s
 
Onze geschiedenis
 
`afbeelding`
Lees de laatste nieuwsbrief